Mefisto...diabeł czy anioł?
Dla ¿eglarzy i dla kibiców, ktorzy maj± jaki¶ "dodatek" do meczu.
0. cisza - ¯agle zwisaj± swobodnie. Ster radzi sobie sam.
1. s³aby powiew - ¯agle zaczynaj± ci±gn±æ. Je¶li zluzujemy wszystkie szoty, ster w dalszym ci±gu da sobie sam radê.
2. s³aby wiatr - ¯agle ¿ywo ³opocz± i ³ódka dryfuje bokiem na zawietrzn±. Szoty trzeba niestety wybraæ i z³apaæ za ster. Wype³nienie siê ¿agli powoduje przechy³ ³ódki, skrzynkê z piwem nale¿y zestawiæ do kokpitu.
3. ³agodny wiatr - Piwo nie chce ju¿ staæ samodzielnie, nale¿y je podeprzeæ lub trzymaæ w rêku.
4. umiarkowany wiatr - Puste butelki taczaj± siê po kokpicie, nale¿y je zablokowaæ pod jedn± z burt.
5. ¿ywszy wiatr - Wszystkie piwa ch³odzone za burt± nale¿y wybraæ na pok³ad.
6. silny wiatr - Nikt nie powinien byæ odpowiedzialny za wiêcej ni¿ jedno piwo (jednocze¶nie).
7. bardzo silny wiatr - Skrzynka z piwem nabiera tendencji do skakania po kokpicie. Nale¿y oddelegowaæ osobnika do siedzenia na niej.
8. gwa³towny wiatr - W dalszym ci±gu butelkê mo¿e otworzyæ pojedyncza osoba. Pocz±tkowe trudno¶ci z trafieniem do ust.
9. wichura - Butelkê nale¿y trzymaæ obiema rêkami. Tylko wyæwiczone osobniki potrafi± samodzielnie zdj±æ kapsel.
10. silna wichura - Do odkapslowania niezbêdne s± dwie osoby. Puste opakowania mo¿na wyrzucaæ jedynie na zawietrzn±. Ciê¿ko trafiæ do ust. Przypadki wybijania pojedynczych zêbów.
11. gwa³towna wichura - Piwo ma tendencje do wypieniania siê z butelki. Bardzo trudno piæ. Wargi ³opocz± i zêby wypadaj±.
12. huragan - Wszystkie otwarte butelki wypieniaj± siê. Picie niemo¿liwe.
Zakaz otwierania (tymczasowy).
zanotowane.pl doc.pisz.pl pdf.pisz.pl katkaras.opx.pl
0. cisza - ¯agle zwisaj± swobodnie. Ster radzi sobie sam.
1. s³aby powiew - ¯agle zaczynaj± ci±gn±æ. Je¶li zluzujemy wszystkie szoty, ster w dalszym ci±gu da sobie sam radê.
2. s³aby wiatr - ¯agle ¿ywo ³opocz± i ³ódka dryfuje bokiem na zawietrzn±. Szoty trzeba niestety wybraæ i z³apaæ za ster. Wype³nienie siê ¿agli powoduje przechy³ ³ódki, skrzynkê z piwem nale¿y zestawiæ do kokpitu.
3. ³agodny wiatr - Piwo nie chce ju¿ staæ samodzielnie, nale¿y je podeprzeæ lub trzymaæ w rêku.
4. umiarkowany wiatr - Puste butelki taczaj± siê po kokpicie, nale¿y je zablokowaæ pod jedn± z burt.
5. ¿ywszy wiatr - Wszystkie piwa ch³odzone za burt± nale¿y wybraæ na pok³ad.
6. silny wiatr - Nikt nie powinien byæ odpowiedzialny za wiêcej ni¿ jedno piwo (jednocze¶nie).
7. bardzo silny wiatr - Skrzynka z piwem nabiera tendencji do skakania po kokpicie. Nale¿y oddelegowaæ osobnika do siedzenia na niej.
8. gwa³towny wiatr - W dalszym ci±gu butelkê mo¿e otworzyæ pojedyncza osoba. Pocz±tkowe trudno¶ci z trafieniem do ust.
9. wichura - Butelkê nale¿y trzymaæ obiema rêkami. Tylko wyæwiczone osobniki potrafi± samodzielnie zdj±æ kapsel.
10. silna wichura - Do odkapslowania niezbêdne s± dwie osoby. Puste opakowania mo¿na wyrzucaæ jedynie na zawietrzn±. Ciê¿ko trafiæ do ust. Przypadki wybijania pojedynczych zêbów.
11. gwa³towna wichura - Piwo ma tendencje do wypieniania siê z butelki. Bardzo trudno piæ. Wargi ³opocz± i zêby wypadaj±.
12. huragan - Wszystkie otwarte butelki wypieniaj± siê. Picie niemo¿liwe.
Zakaz otwierania (tymczasowy).