Mefisto...diabeł czy anioł?

C H L E B. Przepis WZORCOWY wypieku CHLEBA typu KR-IRL (mini chlebki).

KASZÊ jaglan± __400g. oraz RY¯ bia³y lub br±zowy, równie¿ __400g., gotujemy w jednym garnku (pojemno¶æ 4,0l.) przez ok. 15 minut.
PRZYPRAWY to__: sól kamienna nie oczyszczona, równie¿ pieprz, kminek, ew. zia³a wg uznania. Po zakoñczeniu gotowania ca³o¶æ pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

UGOTOWANE__: Kasza i Ry¿ (masa razem 800g.) wch³aniaj± wtedy ca³± u¿yt± (2,5l.) do gotowania resztê wody, co nastêpnie u³atwia formowanie i lepsze klejenie siê tzw. mini chlebków.
Du¿± ³y¿k± sto³ow± nabieramy zmieszan± masê tj. kaszê z ry¿em i z takiej objêto¶ci FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami).
K³adziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryli¶my powierzchniê blachy.
PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
Uwaga: wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE . Takie dodatki sprzyjaj± OTY£O¦CI
i CUKRZYCY typu 2.

P R Z E P I S ten jest zamieszczony na stronie internetowej ,
_ADRES_______:
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL

Jest to ewenement w skali kraju i ca³ej Europy. Niezwykle wa¿na jest te¿ wiedza z ksi±¿ki
_pt_______: PORADNIK ¯YWIENIOWY cz³owieka w XXI wieku.
W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, __SEKS, Hormony, Testosteron.

P. S. __CHLEB typu KR-IRL, stanowi aktualnie o silnym; UK£ADZIE immunologicznym, organizmu cz³owieka. Dostarcza ogrom energii, eliminuj±cej; G£ÓD, dlatego i¿, GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje POZIOM CUKRU we krwi, na ok. 4-5 godzin ,
tzw. __NISKIE wêglowodany.
Z³e to, WYSOKIE wêglowodany. Podnosz± poziom cukru po spo¿yciu ZBYT wysoko; CUKRZYCA typu 2.
To k³opot, ¿e nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO .

WA¯NE:
__GLUKOZA naturalna; to R Y ¯, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika my¶lenia, postêp. Równie¿ produkty zalecane i dozwolone wg tzw. __INDEKSU ¯YWIENIOWEGO.
GLUKOZA nienaturalna; to M¡KA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZÊSTA zmiana nastroju.

UWAGA: Taka kompozycja sk³adników, równie¿ kolejno¶æ przygotowania tj. gotowanie, a nastêpnie pieczenie tworz± strukturê ¿ywieniow±, która w sposób zadawalaj±cy poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu cz³owieka; a w szczególno¶ci wydolno¶æ seksualn± organizmu.

Wystarczy porównaæ: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu;
jak pracuj± i jak skutecznie siê rozmna¿aj±, to wszyscy wiemy.
Sk±d czerpi± energiê, to oczywiste, ¿e z ry¿u i kasz, a jaki czyni± przy tym postêp cywilizacyjny, to tylko Im pogratulowaæ.

PLUSY:
__CHLEB typu KR-IRL, podnosi poziom cukru po spo¿yciu o 26% wzrostu, tzw. __NISKIE wêglowodany.
Zapobiega oty³o¶ci i cukrzycy typu 2. Nie wywo³uje wzdêæ i nie tworzy zaparæ.
MINUSY:
aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z M¡KI np. pszennej, ¿ytniej, orkiszowej i ka¿dej innej: zawsze powoduje oty³o¶æ i sprzyja cukrzycy typu 2. Wzdêcia oraz zaparcia s± gwarantowane.
Poziom cukru po spo¿yciu chleba pszenno ¿ytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. S± to tzw. __WYSOKIE wêglowodany, niezdrowe dla cz³owieka.

REFLEKSJA:
Ka¿dy pacjent po operacji dostaje jako pierwszy posi³ek tzw. kleik z ry¿u bia³ego oczyszczonego i wody.
Bia³y ry¿ to ry¿ pozbawiony ³upiny, czyli dalej po tzw. oczyszczeniu produkt najwy¿szej warto¶ci od¿ywczej, podobnie jak jab³ko obrane z ³upiny te¿ jest warto¶ciowym owocem pozbawionym jedynie skórki.

P. S. Japoñczyk, kiedy podaje przepis na sushi czyt. suszi, to mówi o rybach, warzywach i innych dodatkach.
O ry¿u w³a¶ciwie mówi bardzo rzadko, a przecie¿ wiadomo, ¿e ry¿ stanowi 50-70% gotowego dania.
Rzadko mówi o ry¿u, bo dla Niego ry¿ w potrawie, to __OCZYWISTO¦Æ

TEMAT Nr 2: CHLEB typu KR-IRL.
__:
You Tube_______: INSTYTUTIRLKRAKOW

[ Dodano: Wto Maj 18, 2010 4:18 pm ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • katkaras.opx.pl